Banánkenyér
Ínycsiklandó, sütést nem igénylő lágy banánkenyér

Kiváló edzés előtti csemege, ami rengeteg energiával tölt fel.

Hozzávalók:

 1/4 csésze pürésített banán

1/2 csésze mandulaliszt

1/4 csésze kesudióvaj, vagy más dióféléből készült vaj

2 merőkanál vaníliás barnarizs-fehérjepor (kb 24g)

 

Elkészítés:

 Béleljünk ki egy tepsit frissen tartó fóliával, vagy sütőpapírral.

Közepes tálban addig keverjük a banánt és a mandulalisztet, míg egységes, morzsás állagú alapot nem kapunk.

Kis lábasban, közepes hőfokon addig keverjük a kesudióvajat és a fehérjét, míg a vaj fel nem olvad, és a keverék sima lesz. Adjuk hozzá a banános morzsát, és addig keverjük, míg egységes, sűrű masszát nem kapunk.

Merjük a masszát az előkészített tepsibe, formázzunk belőle 20x20 cm-es nagyságú négyzetet. Fedjük le a frissen tartó fóliával, vagy sütőpapírral.

Tegyük hűtőszekrénybe 15 percre, míg meg nem szilárdul.

Vágjuk nyolc azonos négyzetre, majd tegyük az energiaszeleteket ételesdobozba. Hűtőszekrényben egy hétig, mélyhűtőben egy hónapig is eláll.

 

Elkészítési idő:

Elkészítés: 10 perc
Hűtés: 15 perc

Hány adagra elég?

Adagok: 8 szelet

 

1 Szeletben:

Kalória: 120  Szénhidrát: 5,6g  Zsír: 7,7g   Fehérje: 9,6g 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tdn-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr2516802648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

TDN blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása