Uborkasaláta

Tökéletes, könnyű és üdítő, édes-fanyar ízű saláta. Hihetetlenül laktató, tekintve, hogy egyetlen adag milyen kevés kalóriát tartalmaz. Kóstoljuk meg fűszeres pulykanyárssal.

 

Hozzávalók:

 

2 kimagozott uborka

1 közepes lilahagyma

1 csokor aprított, friss koriander

1/2 csésze steviagranulátum

1/2 csésze rizsecet

2 ek frissen facsart zöldcitromlé

1/2 csésze egész, vagy aprított, sózatlan, pirított kesudió (elhagyható)

 

Elkészítés:

 

1. Késsel, vagy zöldségszeletelővel vágjuk vékony karikákra az uborkát.

2. Vágjuk négy gerezdre a hagymát, majd késsel, vagy zöldségszeletelővel vékony szeletekre

3. Nagy tálban forgassuk össze az uborkát, a hagymát, a koriandert.

4. Kis tálban keverjük össze az ecetet, zöldcitromlevet, majd oldjuk fel benne a steviát.

5. Locsoljuk az öntetet a salátára, és forgassuk bele.

6. Merjük a salátát öt tányérra, díszítsük a halmokat kb 1,1/2 tk kesudióval (ha használunk), és tálaljuk.

 

Elkészítési idő:

Elkészítés: 15 perc

Hány adagra elég?

Adagok: 5
1 adagban Kesudió nélkül:

 

Kalória: 28  Szénhidrát: 6,7g  Zsír: 0g  Fehérje: 1g 

 

1 adagban Kesudióval:

 

-
Kalória: 103  Szénhidrát: 10,6g  Zsír: 6g  Fehérje: 3,2g

A bejegyzés trackback címe:

https://tdn-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr7016802974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

TDN blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása