Tökéletes, könnyű és üdítő, édes-fanyar ízű saláta. Hihetetlenül laktató, tekintve, hogy egyetlen adag milyen kevés kalóriát tartalmaz. Kóstoljuk meg fűszeres pulykanyárssal.
Hozzávalók:
2 kimagozott uborka
1 közepes lilahagyma
1 csokor aprított, friss koriander
1/2 csésze steviagranulátum
1/2 csésze rizsecet
2 ek frissen facsart zöldcitromlé
1/2 csésze egész, vagy aprított, sózatlan, pirított kesudió (elhagyható)
Elkészítés:
1. Késsel, vagy zöldségszeletelővel vágjuk vékony karikákra az uborkát.
2. Vágjuk négy gerezdre a hagymát, majd késsel, vagy zöldségszeletelővel vékony szeletekre
3. Nagy tálban forgassuk össze az uborkát, a hagymát, a koriandert.
4. Kis tálban keverjük össze az ecetet, zöldcitromlevet, majd oldjuk fel benne a steviát.
5. Locsoljuk az öntetet a salátára, és forgassuk bele.
6. Merjük a salátát öt tányérra, díszítsük a halmokat kb 1,1/2 tk kesudióval (ha használunk), és tálaljuk.
Elkészítési idő:
Hány adagra elég?
Kalória: 28 | Szénhidrát: 6,7g | Zsír: 0g | Fehérje: 1g |
1 adagban Kesudióval:
- | |||
Kalória: 103 | Szénhidrát: 10,6g | Zsír: 6g | Fehérje: 3,2g |
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.