Tom Holland ötlépéses edzési rutinja, amivel formába hozta magát a Pókemberhez

elm030119cetomhollandnature-001-1561051667_focuspointscale_w625_h625_fx0_fy0.jpg

2021. márciusában debütált Tom Holland új filmje, a Cherry: Az elveszett ártatlanság c. dráma.

A film egy háborút megjárt veteránról szól, aki poszttraumás stressz szindrómában szenved, és a drogokhoz nyúl, hogy enyhítse szenvedéseit.

A szerep kedvéért Holland - aki amúgy is szálkás, filigrán testalkatáról híres - a Cherry kedvéért szemmel láthatóan rengeteget fogyott. Ehhez képest viszont a 2021 decemberében debütáló Pókember: Nincs hazaút-ban már élete legjobb fizikumát hozta.

 

Tom Holland a Cherryben:cherry-5.jpg

 

Tom Holland fizikuma az új Pókember filmre készülve:a9bf27bc5020f27b608595a22176ab5e.png

 

 Holland trénere, George Ashwell elmondta az Esquire-nek, hogy Holland edzése egy egyszerű, öt lépésből álló edzésből állt, amely többnyire testsúlyos edzéseket tartalmazott, és néhány súlyzós edzést, amelyhez csak egy pár súlyzó kellett. 

Holland magas intenzitású intervallum edzést (HIIT) alkalmazott a sovány izomzat lassú felépítésére.
Ashwell Holland edzését egy lassú, de egyenletes megközelítés köré tervezte, és nem szerette volna, hogy túl hamar, túl kigyúrttá váljon. Ennek érdekében utasította Hollandot, hogy végezzen nagy intenzitású intervallum edzéseket, (HIIT) amelyek minden edzés során több izomcsoportot céloznak meg.

"Mivel nem volt célunk, hogy túl kigyúrtak legyünk ezért, egyszerre több izomcsoportot tudtunk megmozgatni" - mondta Ashwell az Esquire-nek . "Ez egy egész testet felölelő köredzés lenne felosztva a hátsó lábizmok gyakorlatára, vízszintes lökésre és húzásra (tehát mellkas és hát edzésre), majd az elülső lábizmokra ( mint a guggolás ), végül függőleges lökésre és húzásra."

A HIIT egyesíti a kardió- és erősítő edzéseket, ráadásul több kalóriát éget el, és több izomcsoportot építhet, mint a hagyományos súlyemelés.

 

Ashwell elmondta az Esquire-nek, hogy Holland ezt az öt edzést használta arra, hogy formába hozza a Pókembert:

 

  • 60 másodperc medvekúszás (négykézláb mászik, mint egy medve egyik pontból a másikba)
  • 20 vállérintés  (felvéve a fekvőtámasz helyzetet, ellentétes kézzel megérintjük a vállunkat)
  • 20 súlyzós tolás (dumbbell thruster) (guggolás közben egy pár súlyzót is a fejünk fölé emelünk a vállunktól indítva )
  • 20 renegát evezés mindkét karhoz  (egy pár súlyzót a padlón tartva fekvőtámasz helyzetben, majd egyszerre egy súlyzót mellkashoz húzni)
  • 20-30 fekvőtámasz

 

Holland ezeket az edzéseket egymás után végezte anélkül, hogy közben pihent volna. Ezután 60 másodpercet pihent a fekvőtámaszok után, mielőtt újra végigcsinálta volna a teljes kört. Ezt a ciklust annyiszor ismételte meg, ahányszor csak tudta.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tdn-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr2216804010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

TDN blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása