Csőben sült reggeli
Egyetlen tálban több napra elegendő reggelit készíthetünk. Könnyen hordozható, és egyszerűen előállíthatunk belőle nagyobb adagot. ezért hétvégi villásreggelikre is kiváló választás. Fehérjében gazdag, sütőben sült nyugat-amerikai omlett, finom, gyors reggeli, telis tele ízletes sonkával, savanykás görög joghurttal, valamint élénkpiros és zöld paprikával.
Hozzávalók:
Extraszűz olívaolajspray
6 felvert tojásfehérje
4 felvert tojás
1/2 csésze zsírszegény görög joghurt
1/2 csésze víz
225g felkockázott főtt sonka
1/2 csésze aprított zöld kaliforniai paprika
1/2 csésze aprított piros kaliforniai paprika
1/2 csésze aprított hagyma
1/2 csésze aprított zöldhagyma
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
2. Vékonyan fújjunk be egy 20x20 cm-es sütőtálat olívaolajspray-vel. Öntsük bele a tojásfehérjét, a tojást, a joghurtot és a vizet, majd verjük fel a hozzávalókat.
3. Keverjük a tojáshoz a sonkát, a zöld és piros kaliforniai paprikát, a hagymát, valamint a zöldhagymát, majd egyenletesen oszlassuk el a hozzávalókat a tálban.
4. Süssük 45-60 percig, amíg a tojás megszilárdul.
5. Vegyük ki a sütőből és pihentessük 10 percig. Tálalás előtt vágjuk 4 (10x10-es) kockára.
Elkészítési idő:
Hány adagra elég?
Kalória: 197 |
Szénhidrát: 6g | Zsír: 8,3g | Fehérje: 24,8g |
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.