Ha fűszeres pulykahúst ennénk, de nem szeretnénk extra kalóriákkal dúsítani ételünket, ezt a pulykanyársat keressük.
Hozzávalók:
1/2 csésze rizsecet
3 ek frissen facsart zöldcitromlé
3 ek szójaszósz
2 ek sárga currypor
4,1/2 tk aprított fokhagyma
1,1/2 tk őrölt kurkuma
1 tk őrölt gyömbér
1/2 tk őrölt Cayenne-bors
1/2 tk wasabipor
1 kg 140 g felkockázott pulykamell filé
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a grillsütőt közepes fokozaton, vagy a sütőt magas grillfokozaton, a rácsot megközelítőleg20 cm távolságra helyezve a hőforrástól.
2. Kis edényben keverjük össze az ecetet, zöldcitromlevet, a szójaszószt, a curryport, a fokhagymát, a kurkumát, a gyömbért, a Cayenne-borsot és a wasabiport.
3. Tegyük nagy, simítózáras zacskóba a pulykahúst és a pácot, majd zárjuk le a zacskót. Masszírozzuk a húsba a pácot, hogy egyenletesen bevonja a darabokat. Tegyük hűtőszekrénybe 30 percre.
4. Tűzzük a pulykahúskockákat fém, vagy bambusznyársakra. osszuk a húst 10 egyenlő részre, hogy 115 g-os adagokat kapjunk.
5. Az előkészített rácson grillezzük, vagy süssük a nyársakat 10-15 percig, egyszer, félidőnél átfordítva őket.
Elkészítési idő:
Hány adagra elég?
Kalória: 100 | Szénhidrát: 0g | Zsír: 1g | Fehérje: 22g |
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.