Pulykanyárs

Ha fűszeres pulykahúst ennénk, de nem szeretnénk extra kalóriákkal dúsítani ételünket, ezt a pulykanyársat keressük.

 

Hozzávalók:

 

 1/2 csésze rizsecet

3 ek frissen facsart zöldcitromlé

3 ek szójaszósz

2 ek sárga currypor

4,1/2 tk aprított fokhagyma

1,1/2 tk őrölt kurkuma

1 tk őrölt gyömbér

1/2 tk őrölt Cayenne-bors

1/2 tk wasabipor

1 kg 140 g felkockázott pulykamell filé

 

Elkészítés:

 

1. Melegítsük elő a grillsütőt közepes fokozaton, vagy a sütőt magas grillfokozaton, a rácsot megközelítőleg20 cm távolságra helyezve a hőforrástól.

2. Kis edényben keverjük össze az ecetet, zöldcitromlevet, a szójaszószt, a curryport, a fokhagymát, a kurkumát, a gyömbért, a Cayenne-borsot és a wasabiport.

3. Tegyük nagy, simítózáras zacskóba a pulykahúst és a pácot, majd zárjuk le a zacskót. Masszírozzuk a húsba a pácot, hogy egyenletesen bevonja a darabokat. Tegyük hűtőszekrénybe 30 percre.

4. Tűzzük a pulykahúskockákat fém, vagy bambusznyársakra. osszuk a húst 10 egyenlő részre, hogy 115 g-os adagokat kapjunk.

5. Az előkészített rácson grillezzük, vagy süssük a nyársakat 10-15 percig, egyszer, félidőnél átfordítva őket.

 

Elkészítési idő:

Előkészítés: 10 perc + 30 perc pácolás
Elkészítés: 15 perc

Hány adagra elég?

Adagok: 10
1 adagban:
Kalória: 100  Szénhidrát: 0g  Zsír: 1g  Fehérje: 22g 

A bejegyzés trackback címe:

https://tdn-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr1116802728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

TDN blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása